top of page
  • Foto van schrijverCryptoNieuws

Indiase Federal Bank gaat Ripple’s RippleNet gebruiken



De Indiase Federal Bank heeft aangekondigd dat het Ripple’s technologie zal gaan gebruiken voor internationale overboekingen. Dit kondigde de bank op 28 maart aan middels een brief aan de Bombay Stock Exchange (BSE).


Het Ripple protocol biedt financiële instellingen een platform waarop internationale overboekingen vrijwel direct kunnen worden voldaan. Ripple hoopt hiermee een alternatief te bieden voor het verouderde SWIFT-netwerk.


Ripple biedt verschillende services op basis van het betalingsprotocol. Zo is er xRapid en xCurrent. Het is onwaarschijnlijk dat de Federal Bank xRapid zal gaan gebruiken aangezien XRP hier een essentieel onderdeel van is. De Indiase centrale bank verbiedt sinds vorig jaar bedrijven zaken te doen met crypto- en blockchain-bedrijven.


Echter kunnen banken het Ripple netwerk ook gebruiken zonder de cryptocurrency XRP. Met xCurrent kunnen banken transactie-informatie via het netwerk verzenden. Daarmee kunnen fiat-valuta alsnog direct worden verzonden.


De Federal Bank is een van de grootste private banken in India. Het heeft naar verluidt een marktaandeel van 15% in de markt voor internationale overboekingen. Aangezien veel Indiase mensen in het buitenland werken is deze markt relatief groot in India.


De stap van de bank om zich bij RippleNet te voegen is waarschijnlijk onderdeel van een groter project dat de bank onderneemt. Het wil dat marktaandeel van 15% namelijk verder uitbreiden met behulp van nieuwe technologieën. Daarnaast zou de samenwerking met Ripple de bank helpen “om nieuwe markten te verkennen waar Ripple agressief nieuwe partnerschappen aangaat.”


De native cryptocurrency van het Ripple-protocol lijkt op dit moment nog niet te reageren op het nieuws. Ripple heeft al een groot aantal partners waaronder institutionele banken. Op dit moment is XRP $0,31 waard.


Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of volg ons op Facebook, Twitter, Instagram of LinkedIn.

7 weergaven0 opmerkingen
bottom of page