top of page
  • Foto van schrijverCryptoNieuws

Facebook-CEO overweegt een nieuwe stap richting blockchain



De CEO en oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg, zegt dat hij 'mogelijk geïnteresseerd' is in het gebruik van Blockchain-technologie als een authenticatietool op Facebook.


Zuckerberg maakte de opmerkingen tijdens een openbaar gesprek met Jonathan Zittrain, professor in de rechten van Harvard, waar hij het ook had over hoe Blockchain het delen van gegevens met apps van derden terug kon geven aan gebruikers.


Authenticatie van apps van derden is "een gebruik van blockchain waar ik mogelijk in geïnteresseerd ben", zei Zuckerberg, eraan toevoegend dat dit Facebook Connect kon vervangen door "iets dat volledig wordt verspreid." Zuckerberg gaf echter ook toe dat "hij nog niet een manier vond om dit te laten werken. "


Hoewel Zuckerberg meteen toegaf dat het niet haalbaar zou zijn om Facebook volledige in een gedecentraliseerd sociaal netwerk om te zetten, zouden bepaalde aspecten van persoonlijke gegevens in het netwerk op een blockchain kunnen worden geplaatst, zei hij.


“Basically, you take your information, you store it on some decentralized system and you have the choice to log into places without going through an intermediary.’’

Daarnaast werd in december bekend dat Facebook misschien aan zijn eigen stablecoin zou werken om geld over te maken via de messaging-app Facebook WhatsApp. Dit principe wordt in China al door WeChat toegepast. Ook overwoog de sociale media gigant naar verluidt deals ter waarde van tientallen miljoenen dollars. Bovendien heeft het bedrijf nu 14 vacatures voor zijn blockchain-team.


Bekijk hieronder het volledige gesprek tussen Mark Zuckerberg en professor Jonathan Zittrain van Harvard (blockchaingedeelte vanaf 17:30).


Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief of volg ons op Facebook, Twitter, Instagram of LinkedIn.




7 weergaven0 opmerkingen
bottom of page