top of page
  • Foto van schrijverCryptoNieuws

Bitcoins kopen en verkopen via Bitonic

Bijgewerkt op: 8 apr. 2019


Bitonic is een Nederlandse Bitcoin wisselkantoor, opgericht in 2012, waar je eenvoudig Bitcoin kan kopen en verkopen. De oprichters van Bitcoin beseften dat de wereld van (oude) financiën voorgoed zou veranderen en dat er in Nederland behoefte was aan een gemakkelijke dienstverlening om Bitcoin te kopen. De oplossing die ze hiervoor bedachten was, Bitcoin kopen met iDEAL. Eigenlijk een heel simpel concept, maar Bitonic was een van de eerste in Nederland die dit bedacht en wist aan te bieden. Inmiddels hoort Bitonic bij de grootste Bitcoin leveranciers van Nederland en heeft sinds haar bestaan al meer dan 375.000 Bitcoins verkocht. Met duizenden tevreden klanten is Bitonic een van de meest betrouwbare Bitcoin leveranciers.


Bitcoins kopen via Bitonic

Bitonic heeft dit proces zeer eenvoudig ingericht, zodat je met zo min mogelijke stappen en geen technische kennis Bitcoins kunt aanschaffen. Als je op de website terecht komt zie je direct een widget waarin je kunt aangeven hoeveel Bitcoins je wilt kopen. De prijs die je krijgt te zien is inclusief overige kosten, zoals transactiekosten en de commissie van 0,5% die Bitonic vraagt per transactie. Na het aangeven van de hoeveelheid Bitcoins hoef je alleen nog maar je Bitcoin ontvangstadres en je bank te selecteren. Na betaling wordt direct het verzendproces in gang gezet. Alle Bitcoins worden geleverd uit eigen voorraad. De totale voorraad is zichtbaar in de header. Na betaling ontvang je jouw Bitcoins meestal binnen enkele minuten. Je dient dus wel te beschikken over een Bitcoin adres.


Om Bitcoins te kunnen kopen via Bitonic dien je verder te beschikken over een bankrekeningnummer waarmee je gebruik kan maken van iDeal. Koop je voor het eerste Bitcoins via Bitonic, dan dien je eerst je bankrekeningnummer te verifiëren. De verificatie bestaat uit een aantal onderdelen: controle van je telefoonnummer via sms & controle van je rekeningnummer. Tijdens het registreren dien je je mobiele nummer op te geven. Bitonic zal hier een code naar verzenden die je vervolgens moet invullen. Tot slot vragen ze om een overboeking uit te voeren van €0.01, naar het rekeningnummer van Bitonic. Binnen enkele uren is je account klaar voor gebruik. Het fijne aan Bitonic is dat je hier Bitcoins kunt kopen zonder legitimatiebewijs.


Bitcoins verkopen via Bitonic

Mocht je graag je Bitcoins willen verkopen en deze omzetten naar euro’s dan kan dat ook via Bitonic. Je ziet direct het definitieve bedrag dat voor jouw Bitcoins betaald. Dit in tegenstelling tot vele andere partijen waar de prijs pas na verkoop wordt vastgesteld door koersrisico en andere factoren. Uitbetaling wordt gedaan via bankoverschrijving. De rekeninggegevens die je dient op te geven hoeven niet van jou te zijn en dit wordt ook niet gecontroleerd. Je kunt je dus uit laten betalen naar ieder SEPA-bankrekeningnummer. Bij andere bedrijven wordt streng gecontroleerd of je ook daadwerkelijk eigenaar bent van het bankrekeningnummer, bij Bitonic niet. Uitbetalingsopdrachten naar ING, ABN Amro of SNS Bank via een urgente uitbetaling overgemaakt worden. Hiervoor betaal je €7,50 extra. Je ontvangt de uitbetaling dan meestal binnen één uur. Houd ook altijd rekening met een miners-fee van minimaal 0,0005 BTC, zodat de Bitcoin(s) niet te laat aankomen. Ook het versturen van Bitcoins van een exchange naar Bitonic, als je jouw Bitcoins wil verkopen, wordt afgeraden, omdat het goedkeuren van de transactie dan te veel tijd kost.

Bekijk hieronder de instructievideo waarin CryptoNieuws stap voor stap laat zien hoe je Bitcoins koopt en verkoopt via Bitonic (instructievideo verschijnt binnenkort).

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief of volg ons op Facebook, Twitter, Instagram of LinkedIn.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page